21 august 2010

Bun gasit tuturor!

Bun gasit tuturor cititorilor mei, acest blog a luat viata, din dorinta de a publica toate activitatile si proiectele, in care eu m-am implicat, atat ca om cat si ca voluntar. Recunosc ca voluntariatul in Romania este in curs de dezvoltare, promovare si recunoastere, cu toate acestea sunt oameni care fac aceste fapte pentru semeni.
A fi voluntar nu este un lucru usor, dar este frumos atunci cand poti face un bine si poti reda zambetul, acelora care au uitat sa o mai faca. Este frumos sa cresti si sa inveti frumos. Conteaza sa nu uiti ca esti om, ca ai nevoi, dorinte, sperante si oportunitati. Asa cum spunea mare intelept Gandhi "Fii schimbarea pe care o cauti".
Nimic si nimeni nu poate creea schimbarea decat prin sine. Este singura sansa sa arati celorlalti, ca se poate. Nu cere ceea ce tu nu faci. Implineste-ti visele si astfel, vei starnii in ceilati dorinta de a se realiza. A fi voluntar incepe inca din momentul in care in viata ta a aparut ceva sau cinva care te-a oprit din drumul tau. Lucruri si oameni care te-au facut sa suferi, care nu au stiu decat sa te raneasca si care te-au facut sa te simti ultimul om. Acum este momentul sa demonstrezi cine esti cu adevarat.
Vorbeam acum cateva zile, cu bunii mei prieteni, despre prostie, si am constatat ca de fapt si de drept prostia nu exista, ea este inventata de aceia care la randul lor au fost victime a vorbelor ruinitoare. Nu exista prostie ci lipsa informarii. Informandu-te devii mai puternic, mai responsabil si gata sa-ti asumi riscul.  Asa este si voluntariatul, forta si curajul dragostei de a devenii un om mai bun. Imi place sa cred ca fiecare avem in noi forta de a face un bine celor din jurul nostru. Judecand nu facem decat sa oprim timpul in loc. Apreciind si acceptand, vom intelege mai bine scopul nostru pe pamant.
Nu te lasa opresat de griji, oameni si situatii, infruntele in maniera eleganta a sufletului, inimii si mintii tale.  Fi exemplul tau si al celorlalti prin ceea ce faci, ceea ce gandesti si ceea ce spui. Voluntariatul te face erou al propriei existente si al semenilor. Daca poti face un bine, fa-l!
Voluntar sau Spectator? Tu alegi ceea ce vrei sa fi. Fi tu insuti, urmeaza-ti visul si impacate cu trecutul. Asa dar, acest blog ma ajuta si sper sa va ajute si pe voi, dragii mei cititori, sa crestem, sa invatam si sa ne implicam frumos in viata noastra si a semenilor. 
Sa lasam indiferenta deoparte, sa fim mai solidari la nevoile semenilor, sa fim mai deschisi pentru o lume mai buna. Putem fi schimbarea pe care o cautam, incepand cu noi. Gandeste, Apreciaza si Iubeste oamenii din jurul tau, si astfel vei fi voluntar pentru o lume mai frumoasa, mai civilizata si mai curata. Lasa urmasilor tai o pilda de viata, traita in demnitatea faptelor voluntare pentru semeni.

4 comentarii:

  1. Foarte buna initiativa Ionut. Felicitari. Cred ca ai putea sa faci mult mai mult din acest blog si sa nu fie doar un blog in care sa poti completa cu viata ta de voluntar ci cu experientele fiecaruia de voluntariat. Adica sa inviti si pe alti oameni sa scrie la tine pe blog. Eu cred ca in felul acesta ar deveni faimos intr-un timp foarte scurt.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc tare mult pentru propunerea ta Paul, la asta nu m-am gandit si sunt deacord ca si alti voluntari sa scrie, de ce nu pe blogul meu, astfel putem strange mai multe povesti despre viata de om si voluntar. Multumesc pentru comentariu :*

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte tare articolul. Scrie cel putin la fel de des si de bine

    RăspundețiȘtergere