31 august 2010

TU ESTI ROMANIA!



25 septembrie este ziua nationala a curateniei in toata tara, eu sunt unul din coordonatorii de voluntari pe judetul Brasov, ma simt mandru sa particip la schimbarea tarii si orasului meu. Este usor sa faci murdar si greu sa pastrezi curatenia, mai ales in natura, insa nu imposibil. Fiecare gresim dar fiind atenti vom reusi sa pastram o tara, un oras, o comunitate curata si civilizata.  Coordonatoarea Judetului Prahova - Gabriela BULIGESCU ma optat ca asistent pentru campania judeteana prin publicarea informatiilor si promovarea acestei actiuni la nivel local pe blogul campaniei nationale. 
Poate ca v-ati intrebat daca se poate oare intr-o zi sa faci curatenie in toata tara, raspunsul este NU, insa nu acesta este scopul, ci de a aduce in atentia cetatenilor efectele distructive ale deseurilor asupra naturii, de a respecta natura si de a pastra mediul curat pentru ei si familiile lor. Copiii nostrii au nevoie de un mediu curat si natural,  NU de un mediu toxic si murdar. Nu au nevoie sa vada indiferenta si lipsa bunului simt aruncat prin deseuri in spatiile unde ei se joaca. Da dreptul copilului tau sa traiasca, sa invete, sa se joace si sa creasca intr-un mediu curat si sanatos. Putem sa contribuim fiecare la marea curatenie avand in vedere scopul acestei campanii. Aceasta campanie se adreseaza tuturor. Astept cu nerabdare sa vina marea zi a curateniei, plus ca nu sunt la prima actiune de ecologizare din viata mea. Imi place sa protejez si sa pastrez curatenia naturii.
Ma simt util cu fiecare gest frumos pe care il las in urma mea in societate, este minunat sa te implici in schimbarea comunitatii tale fara a tine prelegeri siropoase si bai de multime. Conteaza sa faci acest gest nu pentru popularitate, ci pentru un mediu curat si pentru sanatatea familiei tale. Invata sa devii responsabil de faptele tale, implicandu-te in activitati de responsabilitate sociala. Gandeste-te ca tu esti Romania, cum ai arata? Daca nu-ti place cum arati, atunci implica-te facand schimbarea. Nu astepta sa te schimbe nimeni, doar tu te poti schimba, doar tu poti fi Romania de odinioara.
Let's Do It, Romania! este un eveniment de constientizare si implicare a fiecaruia din care avem de invatat si astfel lasam o fapta demna de urmat de copiii si tinerii comunitatii si societatii noastre. Este tara noastra si merita sa fie pastrata curata pentru urmasii nostrii, sa ne mandrim ca suntem romani prin ceea ce facem, prin ceea ce gandim, prin ceea ce spunem si prin ceea ce suntem. Tu esti Romania! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu