29 iunie 2012

INVITATIE LA CINEMA



Timp de o saptamana, Brasovul va fi gazda celui mai mare eveniment cultural la nivel national, unde in fiecare seara va asteptam la film cu intreaga familie incepand cu ora 21.30 in Piata Sfatului. Va asteptam cu drag! Daca vreti sa faceti parte din echipa noastra, astept sa-mi scrieti pe adresa ionutlang@yahoo.com

19 mai 2012

Donez, deci, Exist!

Despre Sahel
Sahel este una din cele mai sărace regiuni din lume și, pe lângă malnutriție, copiii de acolo se confruntă deja cu alte riscuri de sănătate precum poliomelita, pojarul, meningita și holera. Acolo unul din 5 copii mor înainte de a împlini 5 ani.
Fără un ajutor umanitar de urgență situația deja disperată a oamenilor se va deteriora rapid.

UNICEF este hotărât să ajute acești copiii și să prevină o catastrofă umanitara!
Există oportunitatea de a ajuta acești copiii înainte ca ei să moară, însa trebuie acționat rapid.


Știm ce trebuie făcut pentru a-i salva și avem capacitatea, resursele, accesul și puterea de a acționa.

UNICEF a mobilizat nutriționisti și a înființat centre de reabilitare nutrițională în toate cele 8 țări din Sahel, unde se estimează că 15 milioane de persoane sunt afectate de secetă.

În acest moment spre Sahel au plecat:
6,556,400 de pachete de hrană terapeutică

400,000 de tablete de purificare a apei

360,000 de plicuri de lapte terapeutic

302,510 cutii de antibiotice

http://foamete.sustineunicef.ro/despre 

22 decembrie 2011

Sarbatori fericite!





Iata-ne ajunsi aproapre de finalul anului, an ce pentru fiecare a reprezentat ceva, fie ne-a facut mai intelepti, mai sensibili, mai solidari si mai plini de bunatate fata de noi si semeni. Pentru mine acest an a fost un an greu, in care am invatat multe, am invatat de la fiecare om nou in viata mea. Anul care vine vreau sa fie un an mult mai bun ca acesta, un an plin de realizari, plin de dorinte implinite, plin de pace si fercire in viata personala si profesionala. Vreau sa-mi selectez cu mare atentie oamenii din jurul meu, pentru ca nu toti cei ce se considera prieteni si sunt. Vreau sa invat lucruri bune de la oameni de calitate, vreau sa nu mai judec oamenii ci sa-i accept asa cum sunt gasindu-le calitatile, vreau sa daruiesc tot ce este mai bun celor din jurul meu. Aceasta este misiunea mea pe pamant. Vreau sa daruiesc ce nu am primit, vreau sa iubesc, vreau sa sper, vreau sa visez, vreau sa cred, vreau sa implinesc fiecare dorinta care are drept scop sprijinul semenilor mei. Va doresc din suflet ca Sarbatoarea Craciunului si Noul An sa va aduca tot ce va doriti, pace, liniste, bucurie, implinire, bogatie, dragoste si bunatate. Sarbatori fericite, iubite si implinite alaturi de toti cei dragi voua.
Cu deosebit respect, Ionut LANG



10 noiembrie 2011

MANAGEMNTUL VOLUNTARILOR INTRE PRIETENIE SI MISIUNE


Iata-ma intors de la un curs destul de important pentru mine ca om si coordonator de voluntari. Un curs de 3 zile tinut la Busteni la frumoasa Vila Soimul, proiect initiat de Asociatia "VIITORUL TINERILOR" Ploiesti in parteneriat cu : PROVOBIS, ANST, DJST, CDRA . In toate aceste 3 zile am avut parte de oameni minunati si peripetii cu administratorul vilei. Nu o sa incep acest material cu lucrurile mai putin importante ci vrea sa va indrept atentia catre lucruri cu adevarat importante. Tematica acestui curs a fost MANAGEMENTUL VOLUNTARILOR, unde am cunoscut si reinprospatat informatiile cu privire voluntari si voluntariat. Voluntariatul in Romania isi face incet dar sigur simtita prezenta in viata noastra. Nu multi concep VOLUNTARIATUL ca o arta A BINEFACERII SI A BUNASTARII UNEI NATIUNI. Eu sunt implicat in voluntariat de aproape 3 ani, ma simt ca in toti acesti ani am facut cati altii in 30 de ani. Imi place sa cunosc si sa lucrez cu oamenii, fiecare avem de invatat de la fiecare.
Pentru mine VOLUNTARIATUL inseamna responsabilitate, dezvoltare, recunostinta, diversitate, omenie si lista poate continua. Nu-mi place sa traiesc din experienta altora sau sa ma exprim din carti ci doar din viata mea, din trairile mele, din gandurile mele... A fi un bun manager inseamna a fi un bun prieten al semenilor, un bun comunicator, un bun ascultator, un bun empatizator cu nevoile celorlati. Este greu dar nu imposibil sa intelegi oamenii.
Spune-mi cum actionezi ca sa-ti spun ce voluntar esti. Voluntarii pot : intreprinzatori (considera ca munca lor este o provocare si o sansa de dezvoltare personala, axandu-se pe confirmarea propriilor abilitati decat pe a fi acceptati de ceilalti), colaboratori (munca acestora sete plina de sanse si provocari, insa au nevoie de multa recunoastere si acceptare din mediul lor social), supervizori (sunt axati pe siguranta si calmul in munca lor de voluntariat, fiind implicati ei tind sa-si asume responsabilitatea si sa-si realizeze supervizarea) sau furnizori de servicii (cauta la fel ca supervizorii siguranta si calm in munca lor, sunt foarte axati pe acceptarea sociala, fiind  foarte important pentru ei grija pentru ceilalti si aprecierea.)
Orice ONG are nevoie de Pregatirea si Acceptarea tuturor voluntarilor, pe baza caruia se pot alege oamenii potriviti pentru locul potrivit. Fiecare voluntar este important, fiecare om are o valoare mai mult sau mai putin conturata. Multi voluntari vin in intampinarea ONG-urilor sau ONGT-urilor pentru a ajuta, asa cum stiu si pot, sau fie pentru a fi ei ajutati, intelesi, integrati si acceptati. Orice organizatie are dreptul de a-si selecta oamenii cu care lucreaza, nu ca drept de discriminare ci ca drept de dezvoltare, implicare si acceptare a oamenilor care reprezinta de drept valorile si misiunile acesteia.
Recrutarea si Selectia voluntarilor ajuta la mai buna organizare si implicare a acestora in diversitatea ONG-urilor si a actiunilor pe care acestea le au. Fiecare avem abilitati, cunostinte si resurse care pot fi utilizate in mod constructiv atat personal cat si organizational. Orientarea si Trainingul vin sa ne dezvolte, sa ne educe, sa ne faca mai profesionisti in domeniile de activitate pe care le avem intr-un ONG. Motivarea si Recunoasterea voluntarilor este de fapt un merit al acestora si al organizatiei pentru o buna colaborare, pentru o buna relationare, si pentru o buna implicare din partea ambelor parti implicate. Motivarea este motorul actiunilor voluntare, este motorul care te ajuta sa dai tot ce este mai bun din tine in sprijinul semenilor si al organizatiei. Recunostinta este acreditarea ca ceea ce ai facut este un lucru bun si demn de urmat, este o plus valoare a societatii si a organizatiei care te-a adoptat in actiunile si proiectele sale. Supervizarea si Monitorizarea ne spun de fapt unde ne aflam atat noi ca si voluntari cat si ca organizatiei din toate punctele de vedere. Fiecare element din cadrul MANAGEMENTULUI DE VOLUNTARIAT este util, necesar si important atat pentru gazda (ONG) cat si pentru oaspete (VOLUNTAR). Regulile se stabilesc de comun acor ca parteneriat pentru ca fiecare sa-si cunoasca atributiile si misiunile in cadrul unui proiect, actiune sau organizatie. Voluntariatul este granita echilibrata dintre prietenie si responsabilitate, dintre misiune si valoare, dintre omenie si empatie...
Devin VOLUNTAR intr-un ONG sau intr-o actiune pentru ca-mi doresc schimbarea, ca vreau sa vad unde ma aflu ca om, ce stiu sa fac pentru binele semenilor, cum pot sa reprezint mai bine nevoile semenilor aflati in dificultate in fata oamenilor cu potential material si financiar, cum pot sa dau sens si valoare destinului meu...  
VOLUNTARIATUL SCHIMBA OMUL, OMUL SCHIMBA MEDIUL, MEDIUL SCHIMBA GANDUL!

6 octombrie 2011

LET'S DO IT, ROMANIA! in perceptia romaneasca


Bun gasit dragii mei cititori, iata-ma intors nu de curand de pe meleagurile responsabilitatii sociale din comunitatea mea. Pe 24 septembrie v-am invitat cu draga inima sa sprijinim natura, sa socializam si sa ecologizam. Proiectul Let's do it, Romania! este un proiect destul de complex, dragut si ciudat, o sa va spun si de ce am spus ciudat. Pornind de la sistemul international COPY - PASTE am implementat proiectul de le cei din Estonia, ea este tara mama care a dat startul acestui proiect, prin 2008 a lansat conceptul de curățenie în toată țara, într-o singură zi. Pana in prezent peste 1 350 000 participanți au luat parte la proiect în întreaga lume: 
  • Estonia (2008): 50.000 de voluntari – țara de origine
  • Letonia: 50 000 (2008), 110 000 (2009), 150 000 (2010)
  • Lituania: 6000 (2008) 100 000 (2009) 200 000 (2010)
  • Portugalia (2010): 110 000 de voluntari
  • Slovenia (2010): 275 000 de voluntari
  • România (2010): 200 000 de voluntari
  • New Delhi, India (2010): 50 000 de voluntari
  • Kerala, India (2010): 4100 de voluntari
  • Moldova (2011): 113 000 de voluntari
In primul an de proiect Romania a reusit sa mobilizeze peste 200 000 de voluntari au participat la curățenie în toată țara. Insa in cel de-al doilea an au fost peste 250 000 de romani ce au iesit la curatenie nationala. Poate va veti intreba de ce? Echipa Let's do it Romania! isi propusese sa scoata la curatenie 500.000 de voluntari, insa cifrele estimate cu cele dorite nu se potriveau datorita resurselor umane care lasau de dorit. 
Voluntariatul in Romania este greu de perceput pentru unii si un beneficiu pentru altii. Eu ma aflu acum undeva la mijloc. O sa va spun si de ce. Imi pare rau sa trag linia dupa trei ani consecutivi de voluntariat intr-o tara care sincer oamenii nu fac decat sa te duca cat mai departe.
Doi ani la rand am fost coordonator zonal in acest proiect drag mie, prima echipa in primul an a fost extraordinara, interesata, pasionata si plina de ideii, o echipa unita. La finalul primei editii a proiectului am fost invitat la seara Let's do it! pentru a mi se multumii pentru implicare si pasiune. In al doilea an am cunoscut o echipa care nu stiu ce cautau acolo cu exceptia a doua persoane dragi mie. M-am simtit umilit ca si coordonator sa fiu terfelit pentru o amarata de carpa, adica scuzati tricou, atunci cand am cerut-o, am fost atacat verbal fara vre-o dovada concreta. Doar ca cerusem un tricou. 
Eu din fire sunt un tip calculat, echilibrat si dau raport de activitate pentru orice atunci cand sunt intr-un proiect. Eu am tinut la fel de stransa legatura cu a doua echipa la fel ca cu prima, fara a primii insa reprosuri sau cuvinte deranjante. La fiecare raport nu uitam sa mentionez un Multumesc! la fel primeam si din partea managerului de proiect sau unuia din echipa. Insa lucrurile sau schimbat anul acesta. La final de raport de activitate, nu am fost chemat pentru a mi se recunoaste implicarea si pasiunea pentru acest proiect si nu am primit ca semn de recunostinta un amarat de Multumesc! din partea cuiva din echipa locala.
Si uite asa ajungi sa te scarbesti de toti si de toate... Nu cersec recunostinta, nu cersesc respect, nu cersec nimic. Dar atunci cand un om se implica voluntar mi se pare demn si uman ca munca, timpul si rabdarea aceluia sa fie recunoscuta si perceputa printr-un simplu Multumesc!
Dragii mei cititori, voluntariatul schimba omul dar conteaza mult cum il schimba, conteaza mult cat esti pasionat de semeni, cat esti pasionat de mediu, cat esti pasionat de animale, cat esti pasionat de drepturi, aceste pasiuni iti dau puterea voluntara dar si colectiva sa schimbi ceva sau pe cineva. Schimbi un om prin modul cum il abordezi, il schimbi in bine sau rau, asta depinde de te tine.
Nu uitati iubitii mei cititori sa fiti educati, frumosi si voluntari pentru fapte nobile oricand, oriunde si cu oricine, nu uitati niciodata sa percepeti totul cu un Va rog! si cu un Multumesc! Sunt doua cuvinte care maresc si atrag resusa umana. Sunt doua cuvinte care spun multe despre fiecare.

Fiti intotdeauna ceea ce cautati in ceilalti!

18 septembrie 2011

LET'S DO IT, ROMANIA! 2011

 
 
Bun gasit din nou dragii mei cititori, de ceva vreme v-am simtit lipsa, sper ca si voua v-a fost dor sa cititi noi materiale picante din viata mea? Acum suntem pe ultima suta de metrii pentru marea zi a curateniei. Sunt al doinea an consecuti coordonator zonal, este cel mai frumos lucru din viata mea sa stiu ca pot face ceva frumos pentru comunitatea in care traiesc, invat si muncesc.
Pe 24 septembrie 2011 are loc cel mai indraznet proiect care imbina utilul cu placutul prin socializare, implicare si curatenie sau ecologizare, sa sune putin mai elegant. Este o zi in care cu mic si mare ne adunam la o lalta si colectam selectiv. Colectarea selectiva vine in sprijinul reciclarii. Colectarea se face in 4 moduri: PLASTIC, HARTIE, STICLA SI DESEURI.
LET’S DO IT, ROMANIA a adunat mii de oameni dornici sa respecte natura prin implicare la ecologizare, prin solidaritate si incredere de a constientiza atat ei cat si ceilalti ca NATURA NU ESTE UN CONTAINER AL DESEURILOR NOASTRE, natura este mediul care ne inspira, ne ajuta si ne creeaza mediul cel mai optim de a fi, de a creea, de a inspira.
Asa dar dragii mei, eu zic ca merita ca cel putin o data pe an sa schimbam hainele naturii, din haine de deseuri in haine de bunavointa si respect fata de ea prin implicare la ecologizare. Va astept cu mic si mare sa veniti la ecologizare, implicare si socializare.

11 februarie 2011

APEL URGENT LA OMENIE!



Bun gasit tuturor prietenilor si cunoscutilor, la 1 Martie 2011 voi fi evacuat pentru neplata din locuinta care traiesc in chirire de 5 ani… Datoria pe care o am la intretinere si chirie a ajuns la 22 de milioane de lei vechi, suma ce trebuie achitata integral pana la 1 Martie 2011. Datorita studiilor minime si a lipsei de experienta nu mi-am gasit nici-un loc de munca pana acum… Pentru ca cu greu imi gasesc un job, m-am implicat in diverse proiecte si actiuni sociale din care fie am fost sau nu platit pentru intreaga activitate… Niciodata nu am apelat la omenia cuiva in folosul propriu, desi de multe ori viata mi-a fost la limita supravietuirii… Fac referate si proiect de atestat colegilor de scoala contracost pentru a putea duce viata de pe o zi pe alta. Anul acesta urmeaza sa dau bacul si admiterea la facultate. Invat din rasputeri pentru a putea intra la facultate pe loc bugetat…Visez sa ajung cineva cu adevarat si sa pot ajuta la randul meu pe cei din jur dar pentru asta trebuie sa invat mult si bine… Acum mi-a ajuns cutitul la os si pentru ca nu traiesc singur pe lume indraznesc sa apelez la omenia voastra de a ma ajuta donand din venit atat cat puteti astfel incat sa nu ajung pe drumuri… Orice suma imi reda speranta de a avea un acoperis desupra capului si un trai cu adevarat decent… Va multumesc pentru intelegere si sprijin, cu deosebita recunostinta…
Puteti dona orice suma:
pe numele IONEL LANG
in contul RO06BRDE441SV88641034410
cont deschis la sucursala BRD Brasov